Abonner

Abonner på vårt nyhetsbrev og bli med våre 129 abonnenter.

Bløder og HIV – et nesten helt vanlig liv

MSD har laget en film om å leve med HIV. I filmen møter vi Bobbo. Bobbo har HIV. Han er bløder og ble smittet av viruset i en blodoverføring på sykehuset når han bare var ti år og ble et offer for utilstrekkelige rutiner helt i starten av HIV- epidemien. Det var få som trodde han ville vokse opp da han ble HIV-smittet og det var mye frykt og uvitenhet knyttet til sykdommen. I dag, 25 år etter, lever han et nesten normalt liv takket være forskning som har gitt oss moderne medisiner.

Filmen er produsert av Kim André Aspen og Christoffer Krok ved Norges Kreative Fagskole. Filmen er den første i en rekke av seks filmer, tre minutter lange, som handler om seks personer med ulike alvorlige kroniske sykdommer. Prosjektet har fått navnet ”Restart – et nesten helt vanlig liv.”

Bak filmen står MSD (Norge) AS som i mer enn 120 år vært ledende innen forskning og utvikling, og som i dag er Norges største aktør innen klinisk legemiddelforskning. Med denne filmserien ønsker man å synliggjøre hvilken rolle forskningen deres har. Takket være resultatene man har oppnådd, kan mennesker få muligheten til å leve et tilnærmet normalt liv til tross for en alvorlig sykdom.

3 kommentarer til Bløder og HIV – et nesten helt vanlig liv

 • Christian Storesund sier:

  Jeg vil ikke bare ha et normalt liv. Jeg vil ha et ekstraordinært liv. Men hva er egentlig det gode livet for en bløder eller en kronisk syk person?

  • Stig sier:

   Jeg er 59 år, er bløder og sliter med slitasjegikt i begge knær og begge ankler som følge av blødninger i leddene – det ene kneet er erstattet med protese. Likevel har jeg et godt liv. Jeg har to flotte døtre jeg har mye glede av og en kjæreste som beriker livet. Jeg kan ikke løpe og gå på ski, men jeg kan gjøre mye annet. Jeg seiler og padler kajakk og reiser mye. I år har jeg vært i Roma, på den franske Riviera, New York, Barcelona, hyttetur på Hvaler og tre uker seilferie på svenskekysten. Det er viktig å sette fokus på det man kan og ikke på det man ikke kan.

 • Christian Storesund sier:

  Kjempebra. La bona vita. Det gode liv. Det er det som er viktig å sette fokus på alt det en kan. Det vil alltid være begrensninger av ulik art for alle mennesker på ulike tider opp igjennom livet.

  Kom igjen alle dere som leser dette. Kom meg en kommentar, en tanke en betraktning. Så får vi kanskje en diskusjon om livskvaliteten til os blødere og våre nærmeste.

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *

Varsle meg om nye kommentarer via e-post. Du kan også abonnere uten å legge inn en kommentar selv.