Abonner

Abonner på vårt nyhetsbrev og bli med våre 129 abonnenter.

Jungelhåndboka 2012. Trenger du hjelp til å finne fram i paragrafjungelen?

Jungelhåndboka 2012FFO har oppdatert Jungelhåndboka. Jungelhåndboka 2012 er den eneste oppdaterte guiden gjennom lover og rettigheter innen velferdsretten. Nå kan du bestille årets utgave av det populære oppslagsverket. Det finnes også en nettutgave av Jungelhåndboka 2012.

– Jungehåndboka er unik. Alle aktuelle lover og rettigheter innenfor velferdsretten revideres hvert år. For eksempel er Jungelhåndboka oppdatert på Samhandlingsreformen, sier Anne Therese Sortebekk, leder av FFOs Rettighetssenter.

Jungelhåndboka er delt inn i flere kapitler, og tar for seg arbeidsliv, trygdeytelser, helse- og omsorgstjenesten, tilgjengelighet og diskriminering, skole og utdanning, barneverntjenesten, boligspørsmål og offentlig saksbehandling.

– Bredden i innholdet gjør at Jungelhåndboka egner seg godt som et oppslagsverk du for eksempel kan ha liggende lett tilgjengelig på skrivepulten, sier Sortebekk.

Det er to viktige endringer ved årets utgave; en oppdatering av lovverket som følger av Samhandlingsreformen, samt nytt design.

– Vi mener Jungelhåndboka er blitt både lettere å lese og blitt penere å bla i. Boka er svært omfattende, så vi har fargekodet kapitlene, slik at det er enkelt å finne fram i paragrafjungelen, sier Sortebekk.

Veiviser, håndbok og kursbok
Jungelhåndboka utgis årlig for å kunne gi oppdatert informasjon om lover og forskrifter på velferdsrettens område.

Jungelhåndboka er en skriftlig veiviser til deg som trenger hjelp til å finne frem i den uoversiktlige verden som det offentlige tjenesteapparatet kan oppleves som. Boka tar opp spørsmål innenfor velferdsretten som opplæring og utdanning, arbeidsliv, trygdeytelser, helse- og omsorgstjenesten, barneverntjenesten, boligspørsmål, tilgjengelighet, erstatningsordninger, skattefradragsregler og offentlig saksbehandling.

– Fremfor alt håper vi at boka vil bidra til at mennesker som lever med funksjonsnedsettelse og kronisk sykdom får oppfylt sin rett til hjelp og bistand. Boka er tenkt brukt både som håndbok og som kursbok, sier Sortebekk.

Jungelhåndboka er beregnet for bruk både ved selvstudium og som kursmateriell.

Juristene ved FFOs Rettighetssenter Heidi Sørlie-Rogne (t.v.) og Anne Therese Sortebekk.Boka er ført i pennen av jurist Tove Eikrem.

Slik bestiller du Jungelhåndboka
Ett eksemplar av boka koster 250 kroner + porto. Ved bestilling av 10 eksemplarer eller mer er prisen 200 kroner per bok + porto.

Jungelhåndboka blir også utgitt på CD-rom som e-bok i DAISY-format.

Du kan bestille Jungelhåndboka på nett: https://www.ffo.no/no/Rettighetssenteret/Jungelhandboka/Bestillingsskjema/

Den kan også bestilles på e-post info@ffo.no eller på telefon 96 62 27 31.

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *

Varsle meg om nye kommentarer via e-post. Du kan også abonnere uten å legge inn en kommentar selv.