Abonner

Abonner på vårt nyhetsbrev og bli med våre 129 abonnenter.

Fordeler ved å være ung bløder i dag

Islendingen Hrafn Pórisson fortalte på nordisk møte om sitt møte med andre blødere på europeisk møte i Lisboa. Han har hemofili, men siden han hele sitt liv har fått den medisinen han trenger har han ikke vært særlig påvirket av sykdommen sin. Ubekymret har han jevnlig fått profylaktisk behandling, og spilt fotball slik de fleste unge gutter gjør. Det var først da han deltok på europeisk møte i Lisboa han virkelig forstod alvoret ved sin egen blødersykdom. For Hrafn var det et sjokk å møte eldre blødere med senskader samt ungdom med hemofili som slet med store funksjonshemninger på grunn av liten, eller ingen tilgang på behandling og medisin.
Møte i Lisboa ble en vekker for islendingen og han ser nå hvor alvorlig blødersykdommen hans er, og hvor viktig det er med jevnlig profylaktisk behandling. Allikevel understreker han at han ikke ser seg selv som syk og at det er viktig å gjøre de tingene man har lyst til, at man ikke begrenses av andre, men selv akseptere egne begrensninger. Hrafn anbefaler unge blødere å delta på internasjonale møter for å forstå alvoret ved hemofili, og viktigheten ved å bidra i foreningsarbeid.

Marianne Mosling

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *

Varsle meg om nye kommentarer via e-post. Du kan også abonnere uten å legge inn en kommentar selv.