Abonner

Abonner på vårt nyhetsbrev og bli med våre 129 abonnenter.

Forsøk med gen overføring for hemofili B pasienter

Childrens hospital of Philadelphia planlegger et forsøk med gen overføring for hemofili B pasienter alvorlig grad. Hemofili B skyldes mangel på faktor IX. Pga. en genfeil produserer kroppen altfor lite av dette proteinet. Formålet med studien er å avgjøre sikkerheten ved gen overføring for å behandle hemofili B. Siden faktor IX genet ble oppdaget, har forskere arbeidet med metoder for å overføre normale faktor IX gener til pasientens celler for å få de til å produsere faktor IX. Dette kalles gen overføring. Dette gjøres ved hjelp av et virus som bærer med seg genet inn i cellene. Viruset sprøytes inn i leveren og vil formere seg i cellene og spre faktor IX genet. Se Clinical Trials.

Dette er utrolig spennende forskning. Kanskje bløderne kan bli friske en gang?

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *

Varsle meg om nye kommentarer via e-post. Du kan også abonnere uten å legge inn en kommentar selv.